Globaltel ukida aplikaciju, više neće biti moguće pozivanje iz aplikacije i gledanje TV programa

Globaltel ukida aplikaciju, više neće biti moguće pozivanje iz aplikacije i gledanje TV programa

Foto: Globaltel

Operator Globaltel obavestio je sve svoje korisnike SMS porukom da se od 11.11.2023. godine ukida Globaltel aplikacija, te da od tog dana više neće biti moguće pozivanje i prijem poziva kao i prijem i slanje SMS poruka preko aplikacije, niti gledanje TV programa u aplikaciji. Takođe, od tog dana ukida se mogućnost korišćenja virtuelnih brojeva, a korisnici koji ne podnesu zahtev za prenos virtuelnog broja na fizičku SIM karticu do tog dana, trajno će izgubiti svoje virtuelne brojeve.

Dragi korisnici Globaltela,

U želji da unapredimo Vaše korisničko iskustvo obaveštavamo Vas da od 11.11.2023. Globaltel aplikacija neće biti u upotrebi. Sve funkcionalnosti koje se odnose na kontrolu korisničkog naloga će biti dostupne u našoj novoj aplikaciji - Moj Globaltel https://www.globaltel.rs/globaltel-aplikacija . Moj Globaltel će vam omogućiti jednostavan pristup svim vašim podacima, aktivaciju tarifnih dodataka i mnogim drugim opcijama koje vam olakšavaju upravljanje vašim Globaltel korisničkim nalogom, osim funkcionalnosti korišćenja više brojeva na jednom korisničkom nalogu.

Vaš Globaltel

Nova Moj Globaltel aplikacija koja će zameniti staru Globaltel aplikaciju je dostupna već više od godinu dana, i ne sadrži navedene funkcionalnosti. 

Detalje o novoj Moj Globaltel aplikaciji pogledajte na ovom linku.

1
❤️
1
👍
1
😲
2
😢
9
😠
1

7 komentara

Blagoje
Поштовани, на какво унапређење сте мислили кад сте нам одузели тв? Јесте ли сигурни да ћете таквим потезом задржати своје досадашње клијенте?
Благоје
Aleksa
Citao sam negde da drzava zeli da ima monopol nad internetom da bi mogli da rade sta hoce i zele da ugase sbb. Prvo to se nece desiti jer postoji austrijski a1, onda uskoro se uvodi starlink i kod nas. Sto je opet od velikana tj najbogatijeg coveka. A isto tako i amazon uvodi svoj starlink baziran isto na satelitima. Posto oni to uvode uvesce sigurno jos neki. Tako da ovi iz mts mogu samo da sanjaju da ce imati monopol. Sto se tice starlinka nece kostati sigurno 100 eura jer to onda niko nece uzeti. Pravi se cena na osnovu uslova te drzave tj gradjana te drzave i zaradama. Ako starlink bude 4000 din ja to odmah uzimam. Jer mogu svuda da ga ponesem. Eunet ne znam ciji je mada sam i tu video internet ponudu. Pa slovenacka kompanija mada ne znam da li oni prizaju internet ili samo infrastrukturu tj svoje usluge za hosting, ip, mada pise internet i tamo. Trenutno imam globaltel za telefoniju a supernovu za internet jer zelim da imam i jedno i drugo bez ugovorne obaveze. Samo internet je tesko naci i to pod uslovom da je bez ugovorne obaveze. Adsl i dsl ne bi u zivotu koristio jer godina je 2023 a ne 1990, samo optika i najnize kablovska. Ne znam ni ko koristi telefonsku mrezu u danasnje vreme. To je praistorija. Postoji ip telefonija. A postoji i mobilna telefonija. Mislim da postoji i fiksna telefonija bazirana na mobilnoj telefoniji za biznise. Sa antenom na krovu naravno. Ali to sigurno ne u evropi vec japan, amerika itd. Kad A1 bude uveo 5g sigurno protok ima da bude veci. A i prosirenje kapaciteta tako da nece biti limitiranje protoka. Ovo sto mts radi je da sam sebi kopa rupu. Sve te firme sto ima i sto su platili imaju da propadnu a i ne znaju da ce tako biti. Nikad nisam imao mts za telefoniju tako da necu ni sad. Supernovu koristim jer jedino ona daje internet bez ugovora. Orion necu ni da spominjem. Optika ali malo sutra. Gde god da zivis imaju 4g wifi prijemnik. A to opet koristi druge mreze a ne svoju jer nemaju svoje 4g stanice. Neko ce sigurno napraviti kad tad wifi strukturu a za to treba wifi na svakih 50 metara. U svim pravcima. Wifi je jeftin za razliku od 3g, 4g i 5g stanicaali treba da bude pokrivenost nenormalno velika da bi to uopste i funkcionisalo. Naravno opet sa antenama koji imaju mnogo vecu snagu nego klasicni ruteri tipa -20, -30db snagu. A mozda budu i wireless bridge antene dometa 25 km. Pa onda od jednog pokriju celo naselje posle sa kablovskom prezom. Point to point. Ima tu dosta kombinacija kako da se to uradi i nema sance da se ima monopol nad takvim uredjajima. Sve u svemu mts moze da zaboravi na monopol.
Aleksa
Sve sam to odmah primetio istog dana kada su poslali sms. Medjutim ja sam vec preduzeo neke korake. Napisao sam im za false advertajzing na njihovom sajtu. Gde po zakonu moraju da menjaju sajt i delove sajta gde se i dalje vodi TV a i na samoj slici iphona se videlo imenik, poruke, pozivi i moj nalog. Posle moje poruke su to istog dana promenili. Sada ih terorisem sa dodatne benefite gde pise tv na mobilnom i podrska najcesca pitanja pa TV. A vec sam im udario TAG na google play prodavnici bez obzira cije je to vlasnistvo. To nije Srbija to je Google. I nadam se da ce banovati aplikaciju jer false advertajzing kod google je ozbiljna stvar. Pa ce biti provera pa sve ostalo od strane Google iako je MTS vlasnistvo. Ej MTS to je Google!
Ono sto su do sad uradili je smanjen protok interneta na svega 10-15mbit/s. Drugo uklonili su sve usluge za koje je Globaltel vazio. TV i telefonija putem aplikacije kao i vowifi u slucaju nedostupnosti. Ako povecaju cene kao sto sam i pricao u vise navrata od same glasine da mts kupuje globaltel. Ako povise cene ovih usluga sto je globaltel pre toga postavio. 90% ljudi ima da ode iz Globaltela. A to ce se i desiti, povecanje cene samo je pitanje kad. Moja prognoza je od sledece godine. I onda se postavlja pitanje zasto mts propada i lose posluje. Halooo jel oni uopste imaju analiticare.
Zoran
Sve što je dobro kratko traje. Šteta!
Slobodan
Smatram da aplikacija nije kompatibilna sa integracijom u mts infrastrukturu, kao i da je potreban update zbog promenjenih uslova na google play-u, a da mts nema želju da se bakće sa tim. Zašto bi kad bi to samo njima nanosilo potencijalnu štetu.
Katarina
Katastrofa sto se ukoda aplikacija. Super se cuje. Odlicna je. Koristimo je suprug i ja kada je u inostranstvu. Kako to da je odmah po kupovini ukidaju
Rsd
Nema državnog biznisa i pravog osećaja moći, bez, od Boga datog - monopola.