SRBIJE NEMA NA SPISKU: United Grupa u Bugarskoj, Hrvatskoj i Sloveniji izdvojila optičku infrastrukturu u novu firmu United Fiber

SRBIJE NEMA NA SPISKU: United Grupa  u Bugarskoj, Hrvatskoj i Sloveniji izdvojila optičku infrastrukturu u novu firmu United Fiber

Foto: SBB

United Grupa izdala je danas saopštenje o izdvajanju optičke infrastrukture, bilo mid-mile ili last mile, u Bugarskoj, Hrvatskoj i Sloveniji - u firmu United Fiber.

Kako navode u saopštenju, United Fiber su osnovali 2021. godine, i na njega prebacili optičku infrastrukturu gričkih operatora Wind i Forthnet koje su kupili, a sada proširuju United Fiber na Sloveniju, gde će prebaciti optičku infrastrukturu Telemach Slovenija.

U planu im je da osnuju United Fiber firme i u Bugarskoj, gde će prebaciti infrastrukturu Vivacoma, Bulsatcoma i drugih manjih provajdera koje su kupili, kao i u Hrvatskoj, gde će prebaciti infrastrukturu koju su nasledili kupovinom Tele2 Hrvatska kao i Optima telekom, a u međuvremenu su u Hrvatskoj izgradili dosta nove infrastrukture, posebno u last-mile segmentu, u saradnji sa Nokia Networks.

Srbije nema na spisku, jer SBB u Srbiji i dalje primarno razvija pristup Internetu putem koaksijalnih kablova, sa DOCSIS 3.0 i low-split sistemima.

Celokupno saopštenje United Grupe možete da pročitate na sajtu SBB-a.

0
❤️
0
👍
0
😲
1
😢
2
😠
1

Nema komentara