United Grupa traži od Telenora da im omogući ulazak na tržište mobilne telefonije

United Grupa traži od Telenora da im omogući ulazak na tržište mobilne telefonije

Foto: TeleSrbija, Telenor, United Group

U saopštenju, koje je prenela Nova S, United Grupa iznosi svoje nezadovoljstvo trenutnom situacijom saradnje Telenora i Telekoma, i kritikuje nastup Telenora na tržištu i u javnosti.

Naime, United Grupa tvrdi da Telenor, koji opisuje kao „Češka kompanija koja posluje u Srbiji pod imenom Telenor”, nastupa kontradiktorno, jer u saopštenju kanale N1 i Nova S optužuje da „neistinito informišu javnost”, a istovremeno „nudi da ih emituje na svojoj budućoj kablovskoj mreži koju planira da gradi na infrastrukturi Telekoma”.

United Grupa dodatno optužuje Telenor da tužbom protiv N1, Adria News i Jugoslava Ćosića, pokušava da cenzuriše drugu stranu, i osuđuje takvo ponašanje.

„Upozoravamo javnost da iz svih izjava predstavnika Telenora sledi zaključak da se oni već predstavljaju javnosti kao kablovski operator na infrastrukturi Telekoma. Postavlja se pitanje da li i Telenor unapred zna kakva će biti odluka Komisije za zaštitu konkurencije, ako izdaju takva saopštenja. ”

United Grupa dalje iznosi sumnje u proces rada KZK i poziva Telenor da „budu iskreni prema svim građanima Srbije i da pokažu da ne žele da budu podizvođač Telekomu u uništenju naše kompanije, tako što će podržati ulazak SBB-a na tržište mobilne telefonije i iznajmiti svoju infrastrukturu po tržišnim cenama”.

Za kraj United Grupa ocenjuje da će tržište telekomunikacija u Srbiji postati liberalno „tek kada svim operatorima na tržištu bude omogućeno da pružaju sve četiri usluge-fiksnu i mobilnu telefoniju, internet i televizijske usluge”. Istovremeno podvlače da se zalažu za saradnju po „evropskim pravilima”, a „ne po trenutno važećim u Srbiji”, i da se nadaju da je „moguće raditi bez pretnji, ucena i pod istim uslovima za sve […]”.

Telenor za sada nije komentarisao saopštenje United Grupe, a KZK je u procesu razmatranja žalbi United Grupe povodom saradnje Telenora i Telekoma kao operatora sa značajnim tržišnim udelom na polju fiksnog pristupa Internetu.

0
❤️
0
👍
0
😲
0
😢
0
😠
0

Nema komentara