A1 priprema veliko ubrzanje 4G+ mreže u Vršcu

A1 priprema veliko ubrzanje 4G+ mreže u Vršcu

Foto: TeleSrbija, A1 Telekom Austria AG

Nakon što je kompanija A1 Srbija obavestila korisnike u Vršcu da će u narednom periodu biti moguće poteškoće u radu usluga usled unapređenja mreže, portal TeleSrbija je došao do informacija da je u toku okončavanje radova na fizičkom delu infrastrukture i da će uskoro biti aktivirana agregacija 4CA.

Fotografija intervencije na zgradi centra Milenijum u Vršcu 1/2

Foto: TeleSrbija / A. V.

Intervencije na opremi za 4G na zgradi centra Milenijum (Omladinski trg 17, Vršac)

Agregacija LTE Advanced (4G+), korišćenjem 4 frekvencijska opsega 1800+800+1800+2100 MHz (4CA) će omogućiti maksimalni protok po ćeliji između 375 i 412 Mbps u download smeru i između 50 i 75 Mbps u upload smeru, u zavisnosti od konfiguracije klijentskog uređaja (UE) kao i LTE bazne stanice (eNB).

Fotografija intervencije na zgradi centra Milenijum u Vršcu 2/2

Foto: TeleSrbija / A. V.

U okviru radova u Vršcu, vršena je i montaža dodatnog mikrotalasnog linka za backhaul ka udaljenoj baznoj stanici bez optičkog uplinka.

Bitno je napomenuti i da je u prethodne dve nedelje u Pančevu aktivirana 4CA agregacija korišćenjem ukupno 40 MHz propusnog opsega u konfiguraciji B3+B3+B20+B1 sa primarnom ćelijom na 1800 MHz (20 MHz).

Radovi ove prirode su u skladu sa planom koji je predočio direktor A1 Srbija i A1 Slovenija, gospodin Dejan Turk u intervjuu za TagMediaTV.

Nadamo se da će A1 Srbija značajno poboljšati kvalitet usluga interneta i prenosa govora (preko VoLTE tehnologije) za svoje korisnike u Vršcu, kada nova oprema bude aktivirana, i da će se radovi izvoditi ubrzanim tempom na teritoriji cele Srbije, kako bi se ispratio brzi rast količine prenosa podataka na mreži.

0
❤️
0
👍
0
😲
0
😢
0
😠
0

Nema komentara