Direktor Telekoma Vladimir Lučić osnovcima u Leposaviću uručio pametnu tablu i lopte

Direktor Telekoma Vladimir Lučić osnovcima u Leposaviću uručio pametnu tablu i lopte

Foto: KOSOVO ONLAJN USTUPLJENE FOTOGRAFIJE, RAS MEDIA

Generalni direktor "Telekoma" Vladimir Lučić kazao je da na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića "Telekom" ima čast da donira deset tabli osnovnim školama na Kosovu.

"Ukupan broj tabli koji ćemo u septembru donirati školama u Srbiji je 180, za Kosovo i Metohiju 10, tako da ću imati tu čast da ovih dana obiđem deset škola i popričam sa pametnom decom i dobrim ljudima na Kosovu i Metohiji. Moram da kažem da ova tabla pomaže i ona je jedna vrsta integracije, ona je jedna nova vrsta sticanja znanja, a istovremeno način kako se još bolje digitalno opismeniti i već kao mali ući faktički u nešto što će biti budućnost, a to je na jedan digitalni način, digitalnom interakcijom sticanje novih znanja", kazao je Lučić.

Foto: KOSOVO ONLAJN USTUPLJENE FOTOGRAFIJE, RAS MEDIA

Osim toga, kako kaže, sportski kanal Arena kao deo "Telekoma" odlučio je da donira i sportsku opremu.

"Telekom Srbije je ovde kroz MTS DOO našu ćerku firmu i najveća srpska kompanija. Mi imamo preko 250 zaposlenih, imamo u planu da se širimo i da pomažemo mladim ljudima da što pre steknu digitalna znanja i potpuno je sigurno da će neko od njih kad završi školu početi kod nas da radi, jer mi ćemo se širiti i biti sve jači i na Kosovu i Metohiji i trebaće nam novi radnici", kazao je Lučić.

Učenicima je čestitao prvo na početku školske godine i poželeo im da koriste što više tablu i steknu nova znanja.

"Mi ćemo biti tu da kontinuirano pomažemo. Uvek ćemo ovde biti prisutni i razvijaćemo našu kompaniju", kazao je Lučić.

Lučić: Velika mi je čast što ću obići deset škola na Kosovu i podeliti pametne table osnovcima
Direktor Osnovne škole "Leposavić" Silvana Magovčević uručila je zahvalnice tim povodom.

"Za nas ova donacija je veoma značajna, ona će doprineti poboljšanju kvaliteta našeg nastavnog procesa i učiniti dalji rad sa učenicima veoma zanimljiv i uspešan", kazala je Magovčević.

Prema njenim rečima, vrlo je teško raditi u tim uslovima.

"Dugo već taj proces traje i svima nama za dolazak dece jeste veoma teško, аli uprkos svemu tome mi odolevamo pritiscima i naša deca uspevaju da rade u normalnim uslovima. Teško jeste i nadamo se da će se ova situacija rešiti u skorije vreme i da će naši uslovi biti mnogo bolji za rad", dodala je Magovčević.

Kako je rekla, ta škola je jedna od većih na prostoru Kosova, a ove školske godine nastavu pohađa 611 učenika.

"Ono čime mogu da se pohvalim su rezultati koje naša škola postiže na svim nivoima takmičenja. Napomenula sam da je naša škola prošle godine dobitnik prve nagrade na Republičkom takmičenju u futsalu, takođe i iz tehnike i tehnologije. Naši učenici su osvojili treću nagradu na takmičenju "Misliša" iz matematike. Učenik drugog razreda iz matematike osvojio je drugu nagradu, a imamo i velika priznanja na međuokružnim i okružnim takmičenjima kao i na takmičenjima na opštinskom nivou", dodala je Magovčević.

Cilj donacije unapređenje znanja veština

Svetlana Miladinov, pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, ukazala je da veliku zahvalnost duguju predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što je održao obećanje da 1. septembra i deca na prostoru Kosova dobiju interaktivne pametne table.

Zahvalila je kompaniji "Telekom" kao društveno odgovornom preduzeću koji je deo svega toga.

"Cilj ove donacije je unapređenje znanja veština u oblasti digitalnih tehnologija, ali naravno ne samo to nego ovakav način rada u mnogome omogućava da se metodika izvođenja nastave u školama izvodi na mnogo višem nivou. Interaktivne table ili pametne table kako ih predsednik zove su velika pomoć u nastavi i omogućavaju pre svega jednu integraciju sa internetom, mogućnost komunikacije dece sa drugim školama koje poseduju ove table, a naravno omogućava i deci da im čas bude mnogo interesantniji, a naravno nastava da bude na mnogo višem nivou", kazala je Miladinov.

Kako je dodala, Kancelarija za Kosovo i Metohiju nastaviće da radi na tome da se ne samo obrazovni sistem i ulaganje na školstvo podigne na mnogo viši nivo i da se ulažu materijalna finansijska sredstva, već će pomoći i u radu nastavnika i olakšati njima rad sa našom decom.

"Samim tim i ova tabla koja je ovde neće samo pomoći našoj deci nego će pomoći i nastavnicima da im čas odnosno izvođenje nastave u mnogome bude bolje", kazala je Miladinov.

(Jovana Jovanović Kulaš, Blic.rs)

1
❤️
0
👍
0
😲
1
😢
0
😠
0

Nema komentara