Globaltelu ne funkcionišu dopune preko platnih kartica, niti aktiviranje paketa, a ni aplikacija!

Globaltelu ne funkcionišu dopune preko platnih kartica, niti aktiviranje paketa, a ni aplikacija!

Foto: Globaltel

Operator Globaltel se nažalost nije najsrećnije proveo kada je u pitanju migracija na Telekomov billing sistem.

I ako je migracija na Telekomovu mrežu, odnosno daljinsko reprogramiranje SIM kartica tako da pripadaju 220-03 mreži a ne 220-11 kako je do sada bilo, proša manje više besprekorno, druga faza migracije u pogledu migracije same baze korisnika i sistema naplate na Telekomov Siebel ne ide baš po planu.

Informacije koje su dobijene od Globaltelovog call centra su da, za sada, dopuna putem platnih kartica ne radi, i da je to ukinuto, odnosno da nije privremeni kvar, a isto tako ne radi aplikacija, koja je takođe ukinuta, a takođe ne radi ni aktivacija paketa, ni preko sajta ni aplikacije ni USSD koda, već je neophodno pozvati call centar i zamoliti da aktiviraju paket.

Bitno je napomenuti da se već nekoliko nedelja u Globaltelovom call centru niko ne javlja satima, tako da ćete najverovatnije podršku morati da kontaktirate preko Fejsbuka, jer samo tamo odgovaraju. Na mejlove odgovaraju usporeno, sa 30+ dana kašnjenja. 

Treba napomenuti i da je Globaltel u međuvremenu ažurirao roming cenovnik i liste zemalja po zonama, ali i da Internet u romingu na Globaltelu i dalje ne funkcioniše, usled čega savetujemo korisnike da ne odlaze u inostranstvo samo sa Globaltel karticom, jer neće imati internet u romingu. 

Globaltel nije odgovorio na naš prethodni dopis, ali su zato radnici call centra, u razgovoru sa korisnicima, počeli da spominju portal TeleSrbija u negativnom kontekstu, nazivajući nas "opskurnim portalom" i navodeći da iznosimo neistine o Globaltelu.

Žao nam je što Globaltel ne želi da sarađuje, ali smo im svakako opet uputili dopis sa zahtevom za komentar, kako je i praksa prema novinarskom kodeksu.

Ako Globaltel bude odgovorio na naš dopis, ažuriraćemo tekst.

0
❤️
2
👍
0
😲
1
😢
4
😠
2

1 komentar

Dan Rather
Sve tacno. Svaka cast sto pisete o tome