Odluka Saveta za štampu potvrđuje integritet i objektivnost portala TeleSrbija

Odluka Saveta za štampu potvrđuje integritet i objektivnost portala TeleSrbija

Foto: FoNet, Marko Dragoslavić

U svetu medija, integritet i transparentnost su ključni za održavanje poverenja publike. Na sednici održanoj dana 31.08.2023. godine, Savet za štampu doneo je odluku kojom se potvrđuje upravo ta vrsta integriteta i transparentnosti naše redakcije. Nakon podnete žalbe od strane kompanije SBB, Savet je većinom glasova odlučio da portal TeleSrbija nije prekršio novinarski kodeks u svom izveštavanju.

Podsećamo, kompanija SBB optužila je portal TeleSrbija za iznošenje navodno neistinitih informacija u tekstu "Na predlog TeleSrbija, RATEL pokrenuo postupak protiv preko 10 operatora zbog kršenja ZEK". Naša redakcija je odgovorila pružanjem svih relevantnih dokaza i argumentacija koje potkrepljuju navedene informacije u članku.

Poverenje korisnika je nešto što se zarađuje svakodnevnim radom i rigoroznim postupcima provere informacija. Naše usmerenje ka borbi za prava korisnika nikada nije bilo i nikada neće biti usmereno na favorizaciju ili zaštitu bilo kog aktera na tržištu telekomunikacija. Savet za štampu svojom odlukom potvrđuje da je TeleSrbija medijska platforma koja se pridržava visokih profesionalnih i etičkih standarda.

Radujemo se nastavku našeg cilja: postati i ostati vodeći telco news authority u regionu. Kroz objektivno izveštavanje i pridržavanje novinarskih standarda, TeleSrbija će i dalje služiti kao pouzdan izvor informacija u oblasti telekomunikacija i informacionih tehnologija.

Odluka Saveta za štampu je dokaz da i pored komplikovanih okolnosti i izazova sa kojima se mediji često suočavaju, integritet i profesionalizam uvek moraju biti na prvom mestu.

U svetu u kojem se informacije šire brže nego ikada, i gde tehnologija pruža sve više alata za manipulaciju, pridržavanje etičkih standarda nije samo preporuka, već i imperativ za sve medijske kuće.

Ostajemo posvećeni informisanju javnosti i radujemo se daljem razvoju tržišta telekomunikacija sa vama.

6
❤️
0
👍
0
😲
0
😢
0
😠
0

Nema komentara