Oglasila se „Efektiva”: PRAVA KORISNIKA SU JASNA!

Oglasila se „Efektiva”: PRAVA KORISNIKA SU JASNA!

Foto: UBK Efektiva

Udruženje potrošača „Efektiva” oglasilo se na svojoj Fejsbuk stranici povodom najave SBB-a da će prestati sa reemitovanjem kanala TV Prva i B92. Kako navodi „Efektiva”, ako kanali nestanu iz ponude, „prava korisnika su potpuno jasna. ”

Kako navodi „Efektiva” u tekstu, ovu temu su već „sigurno desetak puta” obradili, a u ovom slučaju su korisnike uputili na tekst o raskidu ugovora sa nekadašnjim „Telenorom”, o čemu smo već pisali ranije.

„Efektiva” dalje navodi da je „jedina izmena [u odnosu na citirani tekst] što više nije član 89. Zakona o zaštiti potrošača, već je to sada član 88. ”

Ipak, savetuju korisnicima da sačekaju 28. oktobar, pre podnošenja zahteva za raskid ugovora, uzimajući u obzir da smatraju da su „pregovori oko ostanka tih kanala” i dalje u toku.

Inače, Zakonom o elektronskim komunikacijama je predviđeno da operator korisnike obavesti najkasnije 30 dana pre stupanja na snagu promene u ponudi, a korisnici imaju pravo da raskinu ugovor u tom periodu ukoliko nisu zadovoljni promenom. U ovom konkretnom slučaju, SBB to nije uradio, već je 9 dana ranije najavio promenu.

0
❤️
0
👍
0
😲
0
😢
0
😠
0

Nema komentara