SBB ukinuo 3 kanala iz analogne ponude

SBB ukinuo 3 kanala iz analogne ponude

Foto: SBB

Kompanija SBB ukinula je u ponedeljak, 26.07.2021., po tri kanala iz analogne programske šeme u Arilju, Boru, Čačku, Ivanjici, Kikindi, Kraljevu, Kruševcu, Novom Pazaru, Pirotu, Požarevcu i Kostolcu, Šapci, Trsteniku i Vrnjačkoj Banji, Užicu i Sevojnu, Vrbasu i Kuli, Vršcu, Zrenjaninu, Knjaževcu i Majdanpeku. Celokupnu objavu možete pogledati na zvaničnom sajtu SBB-a.

Tabela ukinutih kanala

Foto: Screenshot

Kako navodi SBB, do ukidanja kanala je došlo radi dodatnog unapređenja kvaliteta usluga i proširenja kapaciteta za digitalne usluge i posebno Internet.

U okviru ukidanja tri analogna kanala, SBB je obezbedio 165 Mb/s dodatnog protoka za Internet ili kapacitet za čak 24 nova digitalna HD TV kanala.

Kako podseća kompanija SBB, korisnici na analognim lokacijama koji nemaju nijedan digitalni prijemnik mogu besplatno dobiti jedan D3 mini STB, koji im omogućava da gledaju digitalne kanale, pozivom call centra SBB-a. Drugi i treći STB se naplaćuju 290 dinara mesečno uz priključnu taksu od 2900 dinara jednokratno.

SBB nije omogućio raskid ugovora za korisnike koji nisu zadovoljni promenom, uzimajući u obzir da je pre par godina najavljena digitalizacije cele Srbije kao i da operator ne garantuje za celokupnu programsku šemu na analognoj mreži i usled toga zadržava pravo da dodaje, menja i ukida kanale u bilo kom trenutku.

0
❤️
0
👍
0
😲
0
😢
1
😠
0

Nema komentara