Telekom privodi kraju integrisanje Exe-Net korisnika u Supernovu, neenkriptovana televizija konačno ugašena

Operator Supernova (Telekom Srbija) u prethodne dve godine sprovodio je integraciju korisnika provajdera koje je Telekom kupio. Proteklih par dana, migracija televizije Exe-net se privodi kraju, signal je sada enkriptovan a korisnici koji nisu prihvatili digitalizaciju neće moći da gledaju televiziju.
Telekom privodi kraju integrisanje Exe-Net korisnika u Supernovu, neenkriptovana televizija konačno ugašena

Foto: Niške vesti, Exe-net

Operator Supernova (Telekom Srbija) u prethodne dve godine sprovodio je integraciju korisnika provajdera koje je Telekom kupio i integrisao prvo u Moja Supernova doo a onda u Telekom Srbija ad. 

Sredinom prošle godine, korisnicima Exe-Net-a su prebačeni ONT-ovi (ruteri) na Supernova IP mrežu, odnosno ukinuti je stari Exe-Net PPPoE sistem.

Ipak, televizija je ostala nepromenjena, odnosno neenkriptovana. Exe-Net je kao provajder bio poznat po svojoj izuzetno bogatoj TV ponudi koja nije bila zaštićena, odnosno nije postojala obaveza korišćenja CA modula i kartice ili STB uređaja, i nije postojao limit po broju televizora koje korisnik može da poveže.

U poslednjih nekoliko meseci, Telekom je postepeno po teritorijama realizovao "digitalizaciju", odnosno gašenje neenkriptovanog DVB-C signala, i uvođenje standardne Supernova ponude kanala umesto "Exe-Net ponude".

Proteklih par dana, migracija se privodi kraju, i samim tim je migracija došla do korisnika u Nišu i Leskovcu, koji su kao veliki gradovi ostavljeni za sam kraj.

Korisnici su kontaktirani, i ponuđeno im je da potpišu novi ugovor na Supernova paketima, uz koji će dobiti STB-ove za gledanje enkriptovanog signala. 

Kako je signal sada enkriptovan, a gde nije - biće vrlo brzo, korisnici koji nisu prihvatili "digitalizaciju" neće više moći da gledaju televiziju.

2
❤️
1
👍
0
😲
1
😢
9
😠
2

Nema komentara