TeleSrbija meri EXIT: Ko će odneti titulu najbolje mobilne mreže na festivalu?

TeleSrbija meri EXIT: Ko će odneti titulu najbolje mobilne mreže na festivalu?

Foto: TeleSrbija, M.K.

Redakcija portala TeleSrbija otputovala je u Novi Sad sa namerom da testiramo performanse mobilnih mreža na muzičkom festivalu EXIT, i damo titulu „kralja EXIT-aških telekomunikacija” jednom od tri mobilna operatora u Srbiji.

O EXIT-u

EXIT je višestruko nagrađivani internacionalni letnji muzički festival. Održava se svake godine u Novom Sadu u Srbiji, na Petrovaradinskoj tvrđavi, koju mnogi smatraju za jednu od najboljih festivalskih lokacija na svetu, i na njemu nastupa preko 1000 izvođača na više od 40 bina i festivalskih zona.

Testiranje vršimo sa našim SIM karticama sva tri operatora, na testnim uređajima Apple iPhone 13 mini i Motorola G52. Za vreme trajanja festivala, obilazićemo razne lokacije na Petrovaradinskoj tvrđavi, i vršiti testiranje brzine Interneta putem Ookla SpeedTest alata, kao i funkcionisanje razgovora na mobilnoj mreži. 

Ogroman fokus stavljamo na Upload brzinu, koja je sve bitnija korisnicima za strimovanje i postavljanje fotografija i video snimaka na društvene mreže.

Nakon početka festivala večeras, objavićemo Live Blog članak za prvi dan, a sutra i za drugi, i tako dalje.

Danas smo obišli Štrand, i testirali rad sve tri mobilne mreže.

Rezultati:

MTS - 68.8 Mbps Download, 30.5 Mbps Upload

A1 Srbija - 21.1 Mbps Download, 50.8 Mbps Upload

Yettel - 17.9 Mbps Download, 4.95 Mbps Upload

Operatori su u prethodnih par nedelja intenzivno radili na postavljanju novih privremenih baznih stanica na tvrđavi kao i na Štrandu, a prema našim informacijama očekujemo žestoku borbu MTS-a i A1 Srbija, Yettel je nažalost izgleda digao ruke od mreže na festivalu, pošto prema našim informacijama nisu postavljali privremene bazne stanice. 

Vidimo se na EXIT-u 🙂

EXIT je registrovani žig Exit Festival & Brands doo u Srbiji (Dušana Kovačevića međunarodno) i upotrebljen je u svrhe koje dozvoljava zastupnik nosioca žiga. Portal TeleSrbija nije i ne tvrdi asocijaciju sa organizatorima festivala, festivalom, povezanim licima i privrednim društvima niti EXIT fondacijom.

1
❤️
0
👍
0
😲
0
😢
0
😠
0

Nema komentara