SBB predstavio „EON Connect” aplikaciju za nadzor i upravljanje kućnom mrežom

SBB predstavio „EON Connect” aplikaciju za nadzor i upravljanje kućnom mrežom

Foto: SBB

United Grupa objavila je danas aplikaciju „EON Connect” za nadzor i upravljanje kućnom mrežom za korisnike svojih operatora SBB i Telemach.

EON Connect

Foto: SBB

SBB je već neko vreme najavljivao EON Connect aplikaciju, a krajem februara ove godine su ažurirali modeme svih korisnika na novi softver koji podržava dodatne mogućnosti za daljinsko upravljanje i nadzor.

Sada, u saopštenju, SBB je konačno zvanično predstavio EON Connect aplikaciju i uvrstio je u svoju ponudu.

EON Connect: Da deca budu bezbedna online

Foto: SBB

United Grupa (i kompanija United Cloud, koja je sastavni grupe, a bavi se razvojem servisa pod EON brendom) stavljaju akcenat na mogućnosti roditeljske kontrole ugrađene u EON Connect aplikaciji, kako bi roditelji mogli da zaštite svoje najmlađe i da im pruže bezbednost na internetu.

EON Connect omogućava grupisanje uređaja po MAC adresi i podešavanje roditeljskih kontrola u vidu blokiranja određenih kategorija sadržaja, gašenje WiFi mreže u određeno vreme, ili blokiranje pristupa Internetu određenim uređajima, ručno ili po rasporedu.

EON Connect: Pauziraj ili onemogući pristup internetu

Foto: SBB

Osim toga, EON Connect aplikacija pruža mogućnost korisnicima da optimizuju performanse svoje WiFi mreže klikom na jedno dugme, što će sigurno obradovati korisnike SBB-a koji su do sada bili nezadovoljni kvalitetom WiFi mreže. Svakako, nejasno je na koji način ova mogućnost funkcioniše, niti koliko je efikasna.

EON Connect: Kontroliši na klik svoj kućni internet

Foto: SBB

Aplikacija takođe omogućava lako kreiranje i upravljanje dodatnom WiFi mrežom za goste, koja je izolovana od Vaše glavne mreže, i koju možete paliti po potrebi, i konfigurisati sa ili bez lozinke za pristup. Uz to, EON Connect aplikacija sadrži i jednostavan interfejs za prosleđivanje portova (port forwarding), podešavanje DHCP servera lokalne mreže, restart modema kao i proveru Internet veze na modemu.

EON Connect omogućava i upotrebu DNS filtera koji blokira poznate malware, spam, phishing, itd., sajtove, i obezbeđuje bezbednije surfovanje Internetom.

EON Connect: Podaci su važni - neka ih na mreži niko ne zloupotrebi

Foto: SBB

Usluga EON Connect je dostupna samo korisnicima koji poseduju Ubee EVW32c ili Technicolor CGA2121 modeme. Ove modeme, klasifikovane kao „Advanced”, mogu dobiti korisnici EON Full/Full Duo i EON Premium/Premium Duo paketa. EON Connect nije dostupan na Beogrid Ethernet/FTTB infrastrukturi niti na SBB GPON optičkoj mreži.

EON Connect je dostupan na Ubee EVW32c i Technicolor CGA2121 modemima

Foto: SBB

Aplikacija je dostupna na Google Play Store, Apple AppStore kao i Huawei AppGallery. Više informacija pronađite na zvaničnom sajtu SBB-a.

0
❤️
0
👍
0
😲
0
😢
0
😠
0

Nema komentara